ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (WEBEX)

1. Σε όλους τους μαθητές του Γυμνασίου Φωτολίβους έχει αποσταλλεί ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στο οποίο περιέχεται ως συννημένο αρχείο μία λίστα με τα ονόματα των καθηγητών συνοδευόμενα από τους συνδέσμους (links) των ψηφιακών τους δωματίων.

2. Κατεβάστε το αρχείο και αποθηκεύστε το στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας για γρήγορη πρόσβαση. Το όνομα του αρχείου είναι: LINKS ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥΣ.pdf

3. Διπλό κλικ στο αρχείο για να ανοίξει.

4. Για να συνδεθουμε στο δωμάτιο κάποιου καθηγητή κάνουμε κλικ πάνω στο συνδεσμό του (το χρώμα του συνδέσμου κάθε καθηγητή είναι μπλε).

5. Ανοίγει αυτόματα ένα παράθυρο του φυλλομετρητή μας (Chrome, mozilla κ.τ.λ δεν έχει σημασία). Την πρώτη φορά μπορεί να αργήσει λίγο να ανοίξει. Σε τυχόντα μηνύματα της σελίδας πατήστε "Cancel" ή "Άκυρο".

6. Ενδεχομένως να εμφανιστούν μηνύματα που να ζητούν να αποδεχτείτε την χρήση της κάμερας και του μικροφώνου του υπολογιστής σας από την πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης. Απαντήστε "Ναι" ΄ή "Αποδοχή".

7. Στο στάδιο αυτό, στη σελίδα που βρίσκεστε γράφει: Starting your meeting... (στο πάνω μέρος), επιλέξτε "Join from your browser" (στο κάτω μέρος της σελίδας).

8. Στην επόμενη σελίδα που θα βρεθείτε στο πρώτο πεδίο γράψτε το επώνυμο και το όνομα του μαθητή (με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες) και επιλέξτε "Next".

9. Στην επόμενη σελίδα γίνεται έλεγχος της εικόνας και του ήχου σας. Αν έχετε ενεργή κάμερα, θα βλέπετε τον εαυτό σας. Για να δοκιμάσετε τον ήχο σας επιλέξτε "Test speaker and microphone" στα δεξιά και κάτω.

9. Αν όλα δουλεύουν όπως πρέπει, επιλέξτε "Join meeting" (το πράσινο κουμπί).

10. Στη επόμενη σελίδα πατήστε το μπλε κουμπί που γράφει "Notify host" και περιμένετε αποδοχή από τον καθηγητή σας.

11. Μόλις σας "αποδεχτεί" ο καθηγητής/τρια θα είστε σε θέση να τον/την βλέπετε.

Καλό μάθημα και υπομονή..

Ακολουθεί μια λίστα με video τα οποία μπορεί να σας φανούν χρήσιμα.

Οδηγίες σύγχονης τηλεκπαίδευσης για μαθητές 

Σύνδεση στην πλατφόρμα τηλεκπαίδεσης webex και γνωριμία με το περιβάλλον 


ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ECLASS)

1. Αναζητήστε τον όρο "eclass" στο πεδίο αναζήτησης της Google ή μεταβείτε απευθείας στη διεύθυνση https://eclass.sch.gr.

2. Πατήστε το μεγάλο πράσινο κουμπί της αρχικής σελίδας για να μεταβείτε στη σελίδα σύνδεσης

3. Εισάγετε τα στοιχεία σύνδεσης που σας δώθηκαν από το σχολείο (όνομα χρήστη και κωδικός) και πατάτε το πλήκτρο "Login".

4. Εισέρχεστε στο χαρτοφυλάκιο του μαθητή όπου υπάρχει μια λίστα με όλα τα μαθήματα στα οποία είναι εγγεγραμμένος ο μαθητής.

5. Κλικ πάνω στο μάθημα που μας ενδιαφέρει. 

6. Ακολουθούμε τις οδηγίες που αναφέρει ο εκάστοτε καθηγητής - διαχειριστής του μαθήματος.

 Ακολουθεί μια λίστα με video τα οποία μπορεί να σας φανούν χρήσιμα. 

Οδηγίες χρήσης e-class για μαθητές και γονείς στην ασύγχρονη τηλεκπαίδευση 

Πώς απαντούν οι μαθητές στις εργασίες μέσα από την πλατφόρμα του eclass;


 ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΞ' ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ) ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥΣ.